Satsa på utrustning för smidig padelträning

Idrottsföreningar är fantastiska för att samla människor runt sina intressen och skapa gemenskap. Det stora antalet medlemmar har gjort föreningslivet till landets största folkrörelse. Dessutom är sport ett av de viktigaste bidragen till folkhälsan. De senaste åren har allt fler testat på sporten padel och den är här för att stanna.

Olika modeller av padelväskor

Tillsammans med annan utrustning ska din racket bäras med vid varje pass. För dig som vill fortsätta med sporten är det värt att se över utbudet av padelväskor och göra sportaktiviteten smidigare i vardagen. I början är det enkelt att packa utrustningen i valfri väska, men med tiden är det mer praktiskt att ha en specialutformad väska. Det finns både väskor och ryggsäckar beroende på vad du föredrar. Det finns också olika modeller, märken och prisklasser att välja mellan. Väskorna är rymliga och anpassade till den utrustning som behövs, vilket märks på utformningen. En padelracket tar plats och tillsammans med skor, bollar och kläder blir det mycket att packa. Med de olika facken är det lätt att hålla ordning i väskan och det går snabbt att hitta det du behöver.

Så väljer du rätt utrustning

Kunskap om sporten och dess regler ger en översikt över hur den utförs och vad som behövs. Liksom många andra sporter kräver padel speciellt framtagen utrustning och det allra viktigaste är valet av racket och skor. Valet av racket ska anpassas efter din personliga stil i sporten där material, form och vikt har betydelse. Bollarna behöver bytas ut kontinuerligt och det är bra att alltid ha med sig några extra till träningspasset. Utbudet av kläder är anpassat till dig oavsett vem du är och hur och var du spelar. Att använda anpassade padelkläder är mer praktiskt och främjar dessutom tekniken. Utöver allt detta finns diverse tillbehör som gör sporten enklare, smidigare och roligare. För dig som liksom många andra vill testa på sporten men inte vill investera i ny utrustning finns även kategorin second chance där begagnad utrustning säljs vidare.

Föreningsliv och landslag

Först 2021 har Svenska Padelförbundet godtagits som nytt medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Padel anses komma att bidra till utvecklingen av idrottsrörelsen. Svenska Padelförbundet samlar alla godkända föreningar i Sverige och de finns nu över hela landet. Föreningarna ordnar med anläggningar, träningspass och tävlingar för sina medlemmar. Tävlingsnivån har nått ända upp till SM med egna landslag för herrar och damer, men även juniorlandslag är på väg att utvecklas. Landslagen deltar bland annat i internationella tävlingar som Europamästerskapen. Kommuner satsar även på sporten i mindre skala för att aktivera barn och ungdomar i syfte att öka den fysiska aktiviteten och bidra till hälsan.

storeone