Skaffa träningsgolv till hemmet

Om du tränar hemma är det smart att köpa ett gym- eller träningsgolv för att skydda ditt riktiga golv. Det finns olika varianter att välja mellan beroende på hur du tränar och hur mycket utrymme som du har.

Skaffa gymgolv

Ett gymgolv är ett billigt sätt att skydda ditt ordinarie golv, så att det inte blir skadat av vikter eller din crosstrainer. Ju hårdare du tränar, desto viktigare är det att du skyddar underlaget. Förutom att det är skönare att träna på en yta som inte är halkig, men ändå lite mjuk. Som på gymmet. Du ska göra plankan och känner hur fötterna hela tiden vill glida iväg. På Gorilla Sports köper du både tränings- och gymgolv och du hittar även en bra guide som hjälper dig att välja rätt. Har du en crosstrainer eller liknade träningsutrustning bör du i alla fall skaffa en skyddsmatta, som är det billigaste alternativet.

Skapa hemmagym

Det är både roligare och enklare att träna om du har ett särskilt rum eller del av rum för själva träningen. Ett hemmagym med hantlar och crosstrainern i källaren eller gästrummet. Det är lättare att träna i ett rum som har lite mer yta och som blir ditt träningsställe. Då kan du även ställa dit en lite större skärm för att kunna titta på film, nyheter eller träningsfilmer under själva sessionen. Har du familj eller lever i par kan det också kännas skönare att få flåsa och träna loss till gamla klassiker i fred. Utan att någon ser ditt röda ansikte eller kommenterar hur du ska lyfta hantlarna eller berättar om hur mycket de kan lyfta. Saker som ofta bara stör, hur mycket du än älskar dem.

Få träningen att bli av

En av de stora fördelarna med att ha ett hemmagym är att det går snabbt att ta sig till gymmet. Du kan få träningen gjord på en halvtimme och sedan vara hemma. Problemet är att komma in i vanan, särskilt om gymmet ligger i ett enskilt rum eller i källaren som du inte går till varje dag. Det smartaste är att du beslutar dig för att träna tre gånger i veckan och skriver in det i din kalender. Berätta det också för någon som du känner dig ansvarig inför, så kommer det bli lättare att verkligen gå till hemmagymmet och träna.

storeone