Philadelphia Flyers

 

Detta är en ishockeyförening från Philadelphia, Pennsylvania USA och spelar sedan 1967 i NHL eller National Hockey League som den heter. Hemma-arena för klubben är Wells Fargo Center och klubben har spelat där sedan 1996. Philadelphia Flyers spelar i samma grupp som Columbus Blue Jackets, New York Rangers, Carolina Hurricanes, New York Islanders, Washington Capitals, New Jersey Devils och Pittsburgh Penguins.

De hade en storhetstid då de fick ett smeknamn på 70 talet som var ”Broad Street Bullies” detta tack vare sitt tuffa och brutala spel. Två gånger har Flyers tagit hem Stanley Cup och det var 1973/74 och året därpå 1974/75.

Några utav deras mest namn-kunniga spelare var : Eric Lindros, Bobby Clarke, Brian Propp, Bill Barber, John LeClair, Rick MacLeish, Paul Coffee, Bernie Parent, Reggie Leach, Darryl Sittler, Ada
m Oates, Dale Hawerchuk, Jeremy Roenick och dessutom Svenska spelare som Pelle Lindbergh, Peter Forsberg och Mikael Renberg.

Flyers är ett namn som valdes genom en namntävling och en kommitté. Hela 25000 bidrag skickades in och vinnaren hade skrivit ”Fliers” på sin lapp och var en liten pojke som skickat in det. Man tyckte att det lät bra ihop med Philadelphia.

Arenan som heter Wells Fargo Center byggdes 1996 men hette då Wachovia Center. Namnet byttes säsongen 2010/11. Den har också kallats CoreStates Center och även First Union Center vilka var namnen på bankerna som var med och stöttade klubben ekonomiskt. Inte bara Flyers spelar i denna arena utan också basket laget 76ers som spelar i NBA som står för National Basketball Association.

Lagkapten för hockeylaget i NHL idag är Claude Giroux och har två assisterande kaptener vid namn Wayne Simmonds och Mark Streit.

storeone