Malaga CF

 

Malaga CF bildades 1904 och är en fotbolls klubb som spelar i Spaniens högsta division Primera Division. 1933 fick klubben namnet Club Deportivo de Malaga efter man slagit ihop sig med rivalen FC Malagueno.

Klubben tog 1948 över juniorklubben CD Santo Tomas och tanken var att skapa reservlaget Club Atletico Malagueno. Det laget spelade över all förväntan medans huvud klubben underpresterade. Det gick så pass långt att klubbarna separerades 1959/60 på grund av att Atletico Malagueno spelat så pass bra att de så som huvudlaget hamnat i högsta serien och det gick inte, utan antingen fick Malagueno tvångs-nedflyttas till serien under eller så fick de gå isär.

CD Malaga löstes upp 1992 på grund av ekonomin som var i botten, medans CA Malagueno fortsatte. Året därpå så beslöt sig klubben att byta namn och omvandla sig och fick då namnet som används idag Malaga Club de Futbol.

Lagets hemma arena rymmer drygt 30000 människor och heter Estadio La Rosaleda. Hemma stället består av en blå vit randig tröja och blå byxor med blåa strumpor och borta stället har gul tröja och blå byxor tillsammans med gula strumpor.

storeone