Idrottsföreningar förenar

Om man vill träffa andra och samtidigt värna om sin hälsa är ett bra alternativ att gå med i en idrottsförening. Här behöver ålder, ursprung eller social status inte spela någon roll då man har ett gemensamt intresse i sporten. I vissa sporter tävlar män och kvinnor på samma villkor och i andra kan åldern variera från ungdom till pensionär. Här handlar det om att ha roligt och kanske tävla med likasinnade.

Pris till idrottsförening

De flesta föreningar inom idrotten arbetar för att skapa en samhörighet och glädje för sporten. Detta uppskattas från många håll. Västerbottens idrottsförbund har instiftat ett pris i Börje Sandgrens namn, detta för att lyfta fram föreningar som arbetar i en positiv anda och bidrar till samhället eller sporten på något vis. Utmärkelsen årets idrottsförening gick i år till Skellefteåklubben Soo Shim, en klubb som erbjuder taekwondo- och hapkidoträning. De har 600 aktiva medlemmar och är en av Europas mest framgångsrika klubbar i sin sport.

Att umgås utanför träningen

Föreningslivet erbjuder oftast en mycket social samvaro, där medlemmarna träffas inte enbart för träning utan även bara för att umgås. Det kan vara grillkvällar med tipsrundor eller så kanske de provar på en annan sport tillsammans. På klubben kan det finnas utemöbler för stora sällskap där man kanske bara sitter och tar en fika efter en tuff träning och pratar om alldagliga saker. Här möter man andra som man kanske aldrig hade umgåtts med om det inte hade varit för föreningen.

storeone