Fotbolls VM 2018 i Ryssland

Fotbolls VM är en av de världens största fotbollsfester som sker va fjärde år. Varje gång så är det ett nytt land som väljs ut att vara värdland. För turneringen som hålls år 2018 mellan den 14 juni till 15 juli är det Ryssland som är värdnation. Detta beslutades den 2 December år 2010 av Fifa:s exekutivkommitté i Zürich efter en omröstning. Tidigare har det varit att ett så kallat rotationssystem man har följt för att undvika att turneringen hålls på samma kontinent år efter år. Ryssland “slogs” bland annat med England, Spanien, Portugal, Belgien och Nederländerna om titeln som värdnation. Det är hela 32 nationer som kommer delta och städerna där matcherna kommer spelas är följande: Moskva, Sankt Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Nizjnij Novgorod, Samara, Volgograd, Saransk, Rostov-na-Donu, Sotji och Jekaterinburg.

Ett oväntat land imponerar

Lag som vill spela i fotbolls-VM måste kvala in. Då det är lag från hela världen så måste varje världsdel anordna kvalturneringar som sattes igång redan under hösten år 2015 vilka skall avslutas senast november år 2017. För Europa så har dock kvalturneringarna försenats så där började de inte förrän hösten år 2016. Tack vare dessa kvalomgångar så kan vilket land som helst komma med i turneringen, till exempel Syrien imponerar i kvalet och har därmed chans att komma med. Härnäst är det Australien som står på tur för det syrianska landslaget och klarar de av att vinna den matchen är de ännu närmare VM. Detta gör att det blir en rotation i kvalificerade lag och till exempel så kvalificerade sig inte Sverige till VM år 2010. Kvalsystemet är bra då man inte kan köpa sig in i turneringen och även de mest etablerade lagen måste kvala.

En dyr fotbollsresa

Det har varit stora diskussioner kring beslutet att ha Ryssland som värdnation. Detta då de ryska fansen har slängt en varning till de engelska bortafansen. Säkerheten har därför diskuterats men det verkar inte vara ett problem då Ryssland fortfarande kommer hosta VM. Det blir dock inte en billig fotbollsresa för den som har tänkt åka. Biljettpriserna vid en final ser ut att bli de dyraste i historien då de kommer ligga på mellan 4 000-10 000 kr. Det rekommenderas att införskaffa en Nibe frånluftsvärmepump f 370 perfekt i hemmet under rysskylan och istället se den hemma om man inte vill lägga ut så mycket pengar. För Ryssland har bygget av arenorna kostat en hel del speciellt Zenit Arena som med en kostnad på hela 6,5 miljarder nu är världens dyraste arena.

storeone